Home
Redevelopment
Location
Inspiring Workspace
Contact

Setting
the new
standard

Ambitie en focus op de toekomst. Beiden staan centraal in de herontwikkeling van CitySide - Rivierstaete tot dé zakelijke hot spot van Amsterdam. In dat streven is innovatie onontbeerlijk. Op alle gebieden: esthetisch, technisch, in ruimtebeleving en in materiaalgebruik.

Landmark along the Amstel


CitySide - Rivierstaete is een herkenbaar en onderscheidend gebouw dat een krachtige dynamiek combineert met transparantie. Het open en toegankelijke karakter van het gebouw wordt grotendeels bepaald door de transparante glasgevel waardoor het pand een enorme hoeveelheid extra lichtval krijgt en fantastische uitzichten biedt .

De openheid wordt versterkt door de grote en zeer flexibel in te delen vloeroppervlakten. Deze accentueren de ruimtelijkheid van het gebouw en creëren een bijzondere ruimtebeleving. Bovendien wordt er door de aanleg van diverse dakterrassen op verschillende niveaus buitenruimten gecreëerd, waardoor de verbinding tussen binnen en buiten wordt vergroot.

 

Spectacular roof terraces


Op verschillende niveaus zal CitySide worden voorzien van terrassen, deels met uitzicht over de omgeving en deels geheel afgeschermd. Deze extra buitenruimten dragen bij aan een gezond werkklimaat.

 

Planning


De realisatie is inmiddels in volle gang. Medio 2017 zal naar verwachting de gevel gereed zijn en de oplevering van het nieuwe CitySide staat gepland voor het 2e kwartaal van 2018.
CitySide - Rivierstaete wordt herontwikkeld tot een gebouw met toekomst, voor de toekomst. In alle opzichten.
Related

Architect

De herontwikkeling van CitySide - Rivierstaete is een project met ambitie, met hoge eisen. Het ontwerp van Roberto Meyer, de veelgeprezen architect en directeur van MVSA Architects, voldoet daaraan.

High quality
sustainability

Het opleveringsniveau van het gebouw is uitzonderlijk hoog in termen van kwaliteit en duurzaamheid. Voorbeelden hiervan zijn onder andere: Een geavanceerd klimaatsysteem dat de in alle ruimtes aanwezige klimaatplafonds aanstuurt, een lichtplan dat voorziet in energiezuinige verlichting met daglichtregeling en bewegingsdetectie.