Home
Redevelopment
Location
Inspiring Workspace
Contact

Centered
in Amsterdam

CitySide - Rivierstaete bevindt zich qua bereikbaarheid op een strategisch zeer goed gelegen plek in Amsterdam en direct aan de Amstel. Een plek met allure die historisch gezien van grote economische betekenis is voor Amsterdam.
In de loop der jaren is de entree van Amsterdam via de Amstel steeds meer gaan beantwoorden aan de grootstedelijkheid die bij Amsterdam hoort. Wie Amsterdam over de Amstel binnen vaart, wordt getrakteerd op een steeds veranderend decor. Vanuit de serene landelijkheid verschijnt vernieuwing in de vorm van moderne appartementen- en kantoorcomplexen. Meer richting het centrum neemt vervolgens de historie de overhand. De woonblokken in de ‘Amsterdamse School’ van Berlage, de oude pakhuizen en de statige klassieke panden van de grachtengordel. In dit stedelijk landschap neemt CitySide - Rivierstaete een prominente plek in.


Great accessibility


De opritten van de ringweg A10 en de snelweg A2 liggen op steenworp afstand en alle mogelijke vormen van openbaar vervoer zijn binnen handbereik met het Amstel station om de hoek. Binnen 25 minuten sta je als gebruiker van CitySide in de vertrekhal van Luchthaven Schiphol en het centrum van de stad is met een wandeling, korte fietstocht of autorit in 10 minuten bereikt.


Facilities around the corner


In de omgeving van CitySide vind je alles wat de stad te bieden heeft. In de Rijnstraat, op slechts vijf minuten lopen, tref je winkels voor de dagelijkse boodschappen. Eveneens op loopafstand zijn een aantal gezellige cafés en restaurants te ontdekken en richting het centrum groeit het aanbod hiervan. Daarnaast bevinden zich in de buurt diverse sportscholen, yoga- en fitness faciliteiten en mogelijkheden voor kinderopvang. 

Meet the neighbours


Vestigen in CitySide betekent je omringen met goede buren. In de directe omgeving is veel bedrijvigheid te vinden. Aan de overzijde van de Amstel bevinden zich de Mondriaantoren waarin Delta Lloyd is gevestigd, de Breitnertoren als hoofdkantoor van Koninklijke Philips Electronics en de Rembrandttoren die tal van bedrijven onderdak biedt.

 

The Amstel river: connecting the city


De Amstel is historisch gezien van grote economische betekenis voor Amsterdam. In de dertiende eeuw werd in de monding van de rivier een dam aangelegd, waaraan een nederzetting werd gevestigd die uitgroeide tot de stad Amsterdam. CitySide - Rivierstaete is gelegen aan wat het begin van de Binnen Amstel heet, daar waar de rivier de stad binnenkomt.

Vele groten uit de Nederlandse kunstgeschiedenis hebben de Amstel tot onderwerp van hun werken gekozen, waaronder Rembrandt wiens standbeeld over de Amstel uitkijkt. Ook Mondriaan en Breitner werden geïnspireerd door de Amstel, aanleiding voor de bouwers van de drie kantoortorens aan De Omval deze naar het kunstenaarstrio te vernoemen. Tevens biedt de Amstel ruimte aan prestaties op hoog niveau. Elk jaar wordt de prestigieuze roeiwedstrijd de ‘Head of the River Amstel’, voor de deur van CitySide - Rivierstaete beslecht.

Kortom: De Amstel is een bron van inspiratie en prestaties op hoog niveau.
Related

Connectivity

De locatie is uitstekend bereikbaar en verkeert in de directe nabijheid van verschillende uitvalswegen en openbaar vervoer verbindingen.

Parking

85 parkeerplaatsen op ruim (eigen) terrein in het hartje van de stad