Home
Redevelopment
Location
Inspiring Workspace
Contact

A River state of mind

Een hedendaags kantoor in een duurzaam ontwikkeld gebouw op één van de mooiste locaties in Amsterdam. Dat beschrijft in essentie het vernieuwde Rivierstaete.

Different times, changing needs


Aan de oever van de rivier de Amstel, op een bijzondere en centrale locatie, wordt met de herontwikkeling van Rivierstaete een nieuwe landmark gerealiseerd. Een iconisch gebouw dat zich door vormgeving van zijn omgeving onderscheidt, zonder zich te vervreemden.

Het oorspronkelijke gebouw is een ontwerp van Huig Aart Maaskant, een van Nederlands bekendste architecten die bekend staat om zijn voorkeur voor grote en grootse gebouwen. Niet geheel toevallig was Rivierstaete bij de oplevering in 1973 dan ook het grootste kantoorgebouw van Europa.

 

Business not as usual


Met respect voor de ontwerpprincipes van Maaskant geeft architect Roberto Meyer vijftig jaar na dato het iconische karakter van het gebouw een nieuwe dynamiek. Zijn ontwerp slaat een brug naar de toekomst: een plek waar gewerkt wordt in grote ruimtes die symbool staan voor transparantie en die een open sfeer creëren. Een plek waar je een voorsprong neemt op ‘de wereld van het nieuwe werken’.

De grote vloeroppervlakten, vides en bijzondere buitenruimten geven Rivierstaete de allure die een markant kantoorgebouw kenmerkt. De duurzame wijze van herontwikkelen en de toepassing van vooruitstrevende bouwtechnieken creëren de functionele meerwaarde. En dat allemaal middenin het kosmopolitische Amsterdam, dicht bij stations, snelwegen, winkels, horeca- en sportfaciliteiten.
Related

Architect

De herontwikkeling van CitySide - Rivierstaete is een project met ambitie, met hoge eisen. Het ontwerp van Roberto Meyer, de veelgeprezen architect en directeur van MVSA Architects, voldoet daaraan.

A great
history

Rivierstaete mag met recht een landmark worden genoemd. Al bijna een halve eeuw neemt dit omvangrijke gebouw een prominente plek in tussen woningen en het water van de Amstel.